Daher Farah
Wat drijft jou tot het doen van de dingen die je doet?

Vanuit mijn opvoeding heb ik altijd geleerd om te zien naar elkaar, je naaste lief te hebben als je zelf. Mijn drijfveer om voor mensen een steentje bij te kunnen dragen zet ik mij in voor de Afrikaanseraad.

Ik probeer de gaven die ik heb ontvangen zo goed mogelijk in te zetten voor mijn medemens. Daarnaast is het fantastisch om mensen, die op bijna geen enkele manier kans hebben op een goed leven, hun leven drastisch te veranderen. En dit is mogelijk met hele simpele middelen. Ik ben een gezegend mens, ik ben daar God dankbaar voor en wil deze dankbaarheid graag uitdelen aan de mensen om mij heen.

Ik wil hier graag een steentje aan bijdragen, omdat ik zelf graag ook hulp zou willen ontvangen in moeilijke omstandigheden. Daarnaast vind ik het belangrijk de talenten die je hebt gekregen in te zetten voor het goede.

Ik word gelukkig als ik zie, dat door hetgeen wat ik doe, mensen gelukkig worden. Door veel bezig te zijn met de Afrikaanseraad kan ik dit nog beter waarmaken en de mensen daar een steuntje in de rug geven. Ik ben blij dat God mij hierin helpt, zonder Hem was dit niet op mijn pad gekomen.

Men leeft naar mijns inziens dichter bij de werkelijkheid van het bestaan. Deze gedachtegang heeft natuurlijk twee kanten. Het leven ervaren als een zegen laat zien dat het leven in het hier en nu waardevol is. Men heeft meer tijd voor het ‘normale leven’.

In het westen worden we van de eerste tot de laatste minuut van de dag geleefd. In Afrika besteedt men meer tijd aan het gezin, familie en God. Omzien naar elkaar is naar mijns inziens uitgevonden in deze landen. In Vlaanderen moeten we het met minder geld doen. De verzorgingsstaat is voorbij en de participatiesamenleving is een feit. Laten we leren van de Afrikaanse bevolking wat het betekent om klaar te staan voor de mensen om ons heen, zoals onze buurman of buurvrouw.

Waar zou je persoonlijk naar toe willen en waar hoop je op?

Ik hoop dat Afrikaanseraad voor de Afrikanen in Vlaanderen een steentje bij kan dragen aan het bevorderen van de zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid van de Afrikanen. Mijn doel is dat men steeds meer zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Dit vraagt om duurzame oplossingen en samenwerking met verschillende lokale organisaties

Zonder samenwerken doen we als Afrikaanseraad allemaal ons eigen ding. De vraag die we onszelf moeten durven stellen is: ‘Hoe helpen we de ander nu echt?’ Om daarachter te komen hebben we kennis nodig van het land, de mensen en andere organisaties die werkzaam zijn op dit terrein? Dit alles vraagt tijd, geld en geduld. Voordat een bloem bloeit moet het eerst gezaaid worden en is er water en zon nodig om het te laten groeien. Maar dan nog zijn wij niet degene die de bloem laat groeien!

Ik weet dat de hulp die geboden word een druppel is op een gloeiende plaat, maar zonder druppels koelt de gloeiende plaat nooit af!

Het gaat niet om grote successen in de toekomst, maar om kleine overwinningen vandaag.

Welke rol vervul je binnen de stichting?

Als voorzitter ben ik het gezicht van de organisatie, voor de stichting en voor de buitenwereld. Op dit moment voert ik als voorzitter de meeste taken nog uit, als Afrikaanseraad zijn we allemaal verantwoordelijk, iedereen heeft zijn eigen taak en elke taak is onmisbaar om de hulp te kunnen bieden.

Mijn taken zijn:

  • Vergaderingen leiden
  • Leiden van het bestuur, nemen van initiatieven
  • Coördineren en zorgen dat bestuurswerkzaamheden worden uitgevoerd

Ook mag ik in de toekomst de stichting vertegenwoordigen bij officiële gelegenheden. Ik ben vooral de verbinder binnen het team. Ik weet mijn netwerk uit te breiden en wil zowel binnen als buiten de stichting de stabiliteit bewaren, zodat we er met ze allen voor de Afrikaanse gemeenschap in Vlaanderen kunnen en blijven zijn.

Daher Farah

Wordt aan gewerkt

Daher Farah

Wordt aan gewerkt

Daher Farah

Wat drijft je om te doen wat je doet?

Ik woon al 30 jaar in Antwerpen. Gezien de evolutie van onze gemeenschap merk ik dat we iets hebben gemist in vergelijking met de anderen. Wat ik belangrijk vind, is niet om verantwoordelijkheden te vinden, maar om uit te zoeken waarom en ervoor te zorgen dat dit wordt gecorrigeerd voor toekomstige generaties.

Waar zou je persoonlijk heen willen en waar hoop je op?

Persoonlijk heb ik mijn leven gemaakt, ik zou mijn ervaring ten dienste willen stellen van onze gemeenschap om onze jeugd niet dezelfde fouten te laten maken als wij om van daaruit te gaan. voor en wees volwaardige Antwerpenaren en trots op hun dubbele culturen.

Welke rol speel je binnen de stichting?

Mijn rol binnen Afrikaanseraad is om mee te werken aan het opzetten en uitvoeren van projecten zodat de doelen die Afrikaanseraad zich heeft gesteld worden behaald, de ontwikkeling van onze gemeenschap in België in het bijzonder in Vlaanderen. Mijn rol is om de nieuwe generatie te begeleiden om op te zoeken en trots te zijn op wie ze zijn

Daher Farah

Wordt aan gewerkt